TROC: Rețea de teatru educativ 2016

Troc-Retea de teatru educativTROC este un proiect care își propune să consolideze colaborarea între ONG-uri specializate și instituții publice, reunite prin interesul comun pentru pedagogia teatrală și teme specifice publicului tânăr. Cele patru entități reunite sub umbrela TROC în cadrul Focus Atelier 2016 sunt Asociația Reciproca (Cluj), Asociația Reactor de creație și experiment (Cluj), Centrul de Teatru Educațional Replika (București) și Teatrul Gong (Sibiu). Alături, dorim să deplasăm cinci spectacole de teatru educațional la Cluj, București și Sibiu și să organizăm, în cadrul Focus Atelier 2016, trei ateliere axate pe explorarea unor metodologii inovatoare în domeniul artelor spectacolului.

Scopul TROC este crearea unei rețele de teatru pentru publicul tânăr. Demersul nostru semnalează importanța pe care teatrul educativ și educația prin teatru o au asupra incluziunii și echilibrului social. TROC încurajează mobilitatea culturală și dezvoltă categorii noi de public: copii și tineri care vor avea posibilitatea să vadă un tip de teatru în care problemele lor sunt dezbătute într-un limbaj contemporan.

„TROC – rețea de teatru educativ” este un proiect finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.


AMINTIRI DIN EPOCA DE ȘCOALĂ (producție Asocoația A.D.O. și Teatrul de Comedie)
05 martie // 19:00
Locație: REACTOR de creație și experiment (Str. Petofi Sandor nr.4, Cluj-Napoca)
Dacă Miorița n-ar fi mereu despre transhumanță, dacă istoria n-ar fi scrisă mereu de cei care au puterea, dacă ipotenuzele, catetele, Horea, Cloșca și Crișan, șesurile și podișurile, dacii și romanii, … (detalii)


COPII RĂI (producție Centrul de Teatru Educațional Replika)
06 martie // 18:00
Locație: Teatrul GONG (Str. Alexandru Odobescu nr.4, Sibiu)
Spectacolul vorbește despre violență și supunere și despre imaginația care se pedepsește pentru că îndrăznește să se exprime. Despre reguli și excese care pun la colț libertatea copiilor. Un spectacol despre … (detalii)


DISPARIȚIA (producție Reactor de Creație și Experiment și Asociația Reciproca)
11 martie // 19:00
Locație: Centrul de Teatru Educațional Replika (Str. Lânăriei nr.93, București)
Dispariția unui elev ne pune față în față cu reacțiile, relațiile și modul de raportare la lume a cinci adolescenți aduși împreună de circumstanțe și nu de afinități. Deși diferiți, sunt uniți de … (detalii)


CÂND VOI FI MARE (producție Fundația Desire)
12 martie // 13:00
Locație: Casa Tranzit (Str. George Barițiu nr.16, Cluj-Napoca)
Când voi fi mare – Spectacol realizat în urma atelierelor de teatru comunitar la care au participat, timp de un an de zile, copii ai familiilor rome evacuate, din Pata Rât. … (detalii)


FAȚĂ DE DREPTURI (producție Centrul de Teatru Educațional Replika)
21 martie // 19:00
Locație: Fabrica de Pensule (Str. Henri Barbusse nr.59-61, Cluj-Napoca)
Și dacă într-o zi copiii nu vor mai fi calificați, notați, judecați? Și dacă într-o zi adulții și copiii vor decide împreună? … (detalii)


NU CRED CĂ O SĂ ÎMI TREACĂ VREODATĂ  (producție Reactor de Creație și Experiment)
22 martie // 18:00
Locație: Teatrul GONG (Str. Alexandru Odobescu nr.4, Sibiu)
Trei petreceri organizate de trei adolescenți încep în același timp și ajung să se suprapună, iar scena devine un spațiu al confesiunilor. Experiențele personale ale celor trei performeri… (detalii)

Programul complet și detalii despre locații aici.