Muncă. Supraviețuire. Alienare. // Spectacole lectură de teatru audio

<<Muncă. Supraviețuire. Alienare>> este o serie de patru spectacole lectură de teatru audio despre muncă. Munca în capitalism, munca în curățenie, munca domestică, munca în carantină. Despre munca cea de toate zilele și despre efectele ei asupra corpului nostru, asupra relațiilor noastre, asupra imaginii noastre.
Echipa: Jo Brăilescu, Alexandra Caras, Cătălin Chirilă, Simona Ciotlăuș, Nicoleta Esinencu, Natalia Graur, Oana Hodade, Cornelia Iordache, Petro Ionescu, Veronica Lazăr, Maria Martelli, Lorand Maxim, Florin Poenaru, Ilona Sergheevna, Ioana Sileanu, Adi Tudoran, Laura Trocan, Oana Uiorean.
Textele ce stau la baza celor patru spectacole lectură au fost scrise în cadrul atelierului coordonat de dramaturga Nicoleta Esinencu, artistă rezidentă la Focus Atelier (B)orders.
_____________________________________________________
//18 decembrie// 19:00 // Partea 1 //
//19 decembrie// 19:00 // Partea 2 //
// 20 decembrie// 19:00 // Partea 3 //
// 21 decembrie// 19:00 // Partea 4 //
Link-uri disponibile în curând, pe pagina de Facebook a evenimentului.
ACCESUL ESTE LIBER
_____________________________________________________
Atelierul de scriere dramatică <<Muncă. Supraviețuire. Alienare>>, conceput și coordonat de dramaturga Nicoleta Esinencu, și-a propus să exploreze tema muncii. Participantele au lucrat înspre conturarea unui portret al muncitoarei/ muncitorului în capitalism, propunându-și să deconstruiască imaginea despre vest și est, și nu în ultimul rând, să dezvolte o viziune utopică asupra muncii în lumea în care trăim.
“A fost în primul rînd muncă. Chiar dacă multă lume nu percepe, nici astăzi, literatura sau arta ca pe o muncă. În plus, a fost muncă în pandemie. Pe lîngă alte tone de munci, în paralel. Pe lîngă online-uri și job-uri.
A fost multă muncă emoțională. Muncă în echipă. Și încă ceva… ce ne poate uni și în afara online-ului… sper. Atunci cînd ne vom îmbrățișa pentru prima oară.
În final avem cîteva podcast-uri cu texte din experiențele noastre personale și intime, dar și voci colective.
Texte despre noi și mamele noastre, despre munca în străinătate, despre sărăcie, despre capitalism, despre sănătate mintală, despre luptă și solidaritate…Texte care ajung, în final, la o viziune utopică despre muncă.
O utopie în care…
Există măcar în imaginația noastră
vieți în care putem să scriem textul ăsta și altfel
decît după nopți cu patru ore de somn și zile
de muncă care nu se mai termină”
Nicoleta Esinencu
___________________________________________________
DESPRE ARTISTA INVITATĂ:
Nicoleta Esinencu este dramaturgă și regizoare de teatru din Republica Moldova. În 2010 Nicoleta Esinencu co-fondează în Chișinău teatrul independent Teatru-spălătorie. Piesele Nicoletei Esinencu sunt prezentate în România, Suedia, Polonia, Bulgaria, Slovacia, Finlanda, Germania, Rusia, Japonia, SUA, Franța și Austria. Textele ei au fost traduse în germană, engleză, franceză, bulgară și poloneză și au fost publicate în România, Germania, Franța, Bulgaria, Austria și Polonia.
___________________________________________________
Evenimentul face parte din (B)orders, cea de-a V-a ediție a Focus Atelier, un proiect al Asociației Reciproca. Ediția își concentrează atenția asupra granițelor materiale și imateriale impuse și reproduse în societatea contemporană.
Detalii despre întregul program Focus Atelier (B)orders se pot găsi pe site-ul focusatelier.ro. Pentru orice informații organizatorii pot fi găsiți la adresa de email asociatia.reciproca@gmail.ro.
___________________________________________________
Focus Atelier (B)orders este un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.