Dezbateri 2017

DEZBATERE + PREZENTARE – Istorii personale și politice

31martie // 17:00
Locație: REACTOR de creație și experiment (Str.Petofi Sandor nr.4, Cluj-Napoca)

În ultima zi a rezidenței dar și a atelierului suținut de Nicoleta Esinencu va avea loc prezentarea textului scris de participanți. Tot atunci publicul este invitat să participe la o dezbatere a cărei tema va fi aleasă tot de participanții la atelier. Tema va  anunțată public după primele zile de atelier.


Prea multe revoluții sau nici una. Proteste recente, vise revoluționare și contexte reacționare
19 mai // 19:00
Locație: Casa Tranzit (Str. George Barițiu nr.16, Cluj-Napoca)
Invitați: Veda Popovici

În ultimii ani am ieșit în stradă în lupte pentru dreptate socială nu doar în proteste spontane de mare amploare ci și organizându-ne de la firul ierbii. Cu timpul însă, primele tipuri de evenimente s-au îndepărtat tot mai mult de cele ce țin de angajamentele noastre politice constante. Dinamica străzii – în contextul românesc – pare să aibă la bază niște interpretări ale revoluției din 1989: importanța televiziunii, inocența protestatarilor, pericolul infiltrări ș.a.m.d. La rândul lor, toate acestea cad mereu în incidența aspirației lui „trebuie-să-facem-ca-n-vest”, chiar și când ne referim la un protest. Așadar, ne întrebăm împreună cu invitații noștri: care mai este șansa ethosului revoluționar astăzi și cum ne pregătim să distingem un moment revoluționar de unul reacționar?


DEZBATERE + PREZENTARE
Fear and Love in Cluj // Political Theatre in Bulgaria and Romania, trends, results, failures
17 septembrie // 17:00
Locație: REACTOR de creație și experiment (Str.Petofi Sandor nr.4, Cluj-Napoca)

În ultima zi a atelierului suținut de Alexander Manuiloff va avea loc prezentarea textului scris de participanți. Tot atunci publicul este invitat să participe la o dezbatere a cărei tema va fi aleasă tot de participanții la atelier. Tema va  anunțată public după primele zile de atelier.


Participarea la toate evenimentele este gratuită.