Atelier 2016

Secțiunea ATELIER își propune să cerceteze și să susțină abordări pedagogice originale prin intermediul teatrului. Printr-o serie de 5 ateliere, vom sonda procesul de receptare a producțiilor artistice, instrumentele specifice formulării unui feedback, lucrul cu o comunitate și balanța dintre etic și estetic din acest demers, folosirea teatrului ca instrument al schimbării sociale și pașii către deconstruirea si remodelarea percepției vis-a-vis de egalitatea de gen.


Focus AtelierTEATRUL COMUNITĂȚILOR PARTICIPATIVE cu MIHAELA MICHAILOV și RADU APOSTOL

01 – 04 martie // 10:00 – 13:00
Locație: REACTOR de creație și experiment (Str. Petofi Sandor nr.4, Cluj-Napoca)


Teatrul comunităților participative se va axa pe lucrul cu practicienii care își doresc să se implice în elaborarea unor proiecte cu diverse comunități și grupuri de copii și adolescenți. Atelierul va avea deopotrivă o componentă teoretică și o componentă practică. În cadrul acestuia vor fi abordate…(detalii)


Focus AtelierKNOWING YOUR RIGHTS AND HERSTORY cu MILENA NIKOLIC

06 – 11 martie // 10:00 – 22:00, cu pauză între 14:00 – 15:00 și 18:00 – 20:00
Locație: Tranzit.ro (Str. Brassai Sámuel nr. 5, Cluj-Napoca)

Atelierele despre egalitatea de gen sunt, în prezent, mai importante decât oricând din cauza impresiei eronate conform căreia problemele de gen ar fi fost deja rezolvate. Cu toate că am progresat mult în această direcție, inegalitățile de gen nu au fost nici pe departe (detalii)


Focus AtelierARTA DE A FI SPECTATOR cu MIRUNA RUNCAN

11 – 14 martie // 11:00 – 16:00 
Locație: Bastionul Croitorilor (Str. Baba Novac, Cluj-Napoca)

Scopul atelierului susținut de Miruna Runcan este stimularea abilităților perceptive ale participanților și deprinderea acestora cu experiența receptării producțiilor teatrale și cinematografice dintr-o perspectivă critică, dezvoltându-le, prin exerciții specifice (detalii)


Focus AtelierTHE FEEDBACK METHOD cu SONJA JOKINIEMI

19 – 20 martie // 10:00 – 15:00
Locație: ZUG.zone (Str.Traian nr.40-42, Cluj-Napoca)

Feedback-ul în domeniul teatrului și al artelor perfomative se definește prin suma impresiilor, criticilor, întrebărilor, părerilor și sugestiilor venite atât din partea celor care joacă rolul de receptor, cât și a altor artiști din breaslă. Pentru artiști, feedback-ul este una dintre cele mai importante, dacă nu chiar vitale (detalii)


Focus AtelierTEATRU FORUM & TEATRU INVIZIBIL cu GEORGE WIELGUS

24 – 31 martie // 10:00 – 15:00
Locație: Fabrica de Pensule (Str. Henri Barbusse nr.59-61, Cluj-Napoca)

Arsenalul de tehnici folosit în Teatrul Oprimaților constă într-un sistem de jocuri și exerciții prin care participanții se pot detaşa de felul în care acționează în societate, pot reconstitui și (detalii)

Înscrieri până în 25 februarie aici.
ATENȚIE! Locurile disponibile la fiecare atelier sunt limitate. La secțiunea „Motivație” din formularul de înscriere, nu evitați să ne spuneți cât mai pe larg ce vă determină să participați la acest atelier. O motivație convingătoare aduce mai multe șanse de a fi selectați/selectate. O motivație foarte scurtă, din care doar intuim dorința, îngreunează procesul de selecție.Selecția participanților se va face în baza a două criterii – timp disponibil și motivație.

Programul complet și detalii despre locații aici.