A treia săptămână Focus Atelier

Focus Atelier ediția a IIa a ajuns cu bine în centrul evenimentelor. Suntem în a treia săptămână, în mijlocul lunii martie când documentarele și spectacolele vor fi principalele evenimente la care vă invităm în număr cât mai mare. Pe cei care s-au înscris la ateliere în luna februarie îi așteptăm în zilele dedicate secțiunii SCHIMB, secțiunea oamenilor care învață unii de la alții.

Focus Atelier 2016 (10)14 martie: Este prima zi dedicate secțiunii Secțiunii Schimb. La ora 15:00 încep lecțiile de Capoeira, cu Roxana Ionescu care implică, printre altele, muzică, dansuri africane și percuție.

15 martie: De la ora 19:00 și până la ora 21:00, în spațiul de la Acasă, începe Atelierul de croșetat bucurie, susținut de Andreea Moisil, inclus tot în secțiunea „Schimb”.

16 martie: Începe Atelierul de scris fără să te uiți la tastatură, programat între orele 16:00-18:00, face parte din seria întâlnirilor extrem de utile reunite sub umbrela „Schimb”, Atelier Focus Atelier Cluj - Milena Nikolic (13)în timpul cărora oamenii pricepuți împărtășesc cu cei interesați cunoștințele/abilitățile lor.

17 martie: Tot în cadrul „Schimb” începe Atelierul de casting, susținut de Andrei Măjeri care se va desfășura între orele 11:00 și 15:00, la The Box, acolo unde compania create.act.enjoy ne găzduiește în acest an. Actorii și regizorii de teatru pot învăța la ce să se aștepte în timpul unui casting.
18 martie:
De la ora 10:00, în spațiul Cluj Makers, se desfășoară Atelierul de design în consumerism, susținut de Ana Maria Abrudan, integrat în secțiunea „Schimb”.

Documenatar Alphabet (3)19 martie: La ora 10:00, la ZUG.zone, începe THE FEEDBACK METHOD (inclus în secțiunea „Ateliere”), un workshop susținut de Sonia Jokiniemi menit să-i familiarizeze pe participanți cu o metodă complexă de a le furniza producătorilor de teatru un feedback cât mai productiv. Tot la ZUG.zone poate fi vizionat, începând cu ora 20:00, documentarul Blokada, realizat în urma protestului din 2009 de la la Facultatea de Ştiinţe Umaniste şi Sociale din Zagreb.

20 martie: La ora 20:00, în spațiul ZUG.zone, cei interesați pot urmări Paths Throughs Utopias, un documentar care prezintă o călătorie prin utopiile post-capitaliste din Europa.

Atelier Knowing your rights and herstory (43)21 martie: Ne reîntoarcem la platforma Troc-rețea de teatru educativ. Începând cu ora 19:00, la Fabrica de Pensule se joacă spectacolul „Față de drepturi”, o producție a Centrului Educațional Replika. Spectacolul își propune să clarifice rolul copilului în lumea contemporană și să analizeze modul în care adulții se raportează la drepturile fundamentale ale acestuia.

22 martie: La ora 18:00, la Teatrul GONG din Sibiu, tot în cadrul rețelei TROC, este programat spectacolul Nu cred că o să îmi treacă vreodată, producție Reactor de creație și experiment care surprinde zbaterile și speranțele adolescentine din trei perspective diferite.

Vă așteptăm la evenimentele Focus Atelier 2016!