A doua săptămână Focus Atelier

Focus Atelier 2016 (26) Astăzi, 7 martie, am intrat în a doua săptămână Focus Atelier 2016 cu atelierul „Knowing your rights and herstory”, susținut de Milena Nikolic, desfășurat zilnic la Tranzit.ro până pe 11 martie. Mâine, 8 martie inserăm în programul atelierului dezbaterea „Egalitate de gen. Unde ne situăm” care va avea loc tot la Tranzit.ro, Strada Brassai Samuel nr.5 (punct de reper Magazinul Sora). Vom discuta despre egalitatea de gen în România și în afara granițelor noastre și ne vom întâlni cu concepte precum „sexism”, „lookism” etc.

Focus Atelier 2016 (19)
Începând cu 11 martie, va avea loc la Bastionul Croitorilor atelierul „Arta de a fi spectator” susținut de Miruna Runcan și deplasarea spectacolului „Dispariția” în cadrul secțiunii TROC – Spectacole, la București, spectacol ce se va juca la Centrul Educațional Replika începând cu ora 19:00. Tot în data de 11 martie începe atelierului „3 Days Design”. Între orele 15:00 și 18:00, echipa de la Cluj Makers susține, în cadrul secțiunii „Schimb”, atelierul 3DD, destinat elevilor de la liceele tehnologice.

Focus Atelier 2016 (4)
Sâmbătă, 12 martie, la Casa Tranzit, la ora 13:00, se joacă spectacolul Când voi fi mare, un proiect de teatru comunitar la care au participat copii romi evacuați cu forța din locuințele lor și obligați să trăiască la Pata Rât, unde se află groapa de gunoi a orașului Cluj-Napoca. După reprezentație ne întoarcem la dezbatrea „Pedagogie și egalitate socială”, eveniment desfășurat la Casa Tranzit începând cu ora 18:00.

Duminică, 13 martie, încheiem a doua săptămână cu o proiecție de film. Dacă e duminică, atunci e documentar despre educație. Focus Atelier 2016 (14)
Cei interesați sunt așteptați pe 13 martie, la ora 20:00 la ZUG.zone, pentru a viziona documenatrul semnat Mona Nicoară și Miruna Coca-Cozma, „Școala noastră”. Documentarul  urmărește lupta unor copii romi cu prejudecățile ce fac aproape imposibilă incluziunea lor socială.

Pe 14 martie intrăm în a treia săptămână din Focus Atelier, încheind atelierul „Arta de a fi spectator” și „3 Days Design” și ne pregătim să intrăm în secțiunea SCHIMB, secțiunea omaneilor care învață unii de la alții. Pentru detalii, consultați calendarul aici.