Prezentari

Vernisaj // “NU ATINGEŢI” Prezentare // FACT FINDING     
27 martie // 19:00
Locație: Casa Tranzit
Moderatori: Alex Bodea și Claudiu Lorand Maxim
Expoziția se poate vizita între 27.03-01.04

Timp de șase zile, participanții la atelier au accesat diferite zone și contexte ale Clujului: instituții, spații publice, culisele diferitelor locuri de muncă. Fie că este vorba de rutina străzii care se arată mult mai bogată la o observație atentă, fie de partea nevăzută a Grădinii Botanice, de raftul cu cele mai vechi cărți ale Bibliotecii Universitare, de rimtul fabricii Clujana sau a Tipografiei IDEA, de realitățile din căminul de bătrâni Casa Teodora și energia tânără a echipei de fotbal feminin Olimpia, participanții au cules detalii, au făcut observații și au meditat asupra ceea ce au văzut, fiecare aducând un punct de vedere unic.

Atâtea priviri, atâtea perspective.

Vernisajul este compus dintr-o prezentare susținută de Alex Bodea a practicii „Fact Finder” și a spațiul cu același nume pe care ea îl curatoriază în Berlin și expunerea susținută de către participanți asupra muncii și experienței atelierului și deschiderea publică a expoziției „NU ATINGEȚI” ce strânge la un loc lucrările create în cadrul atelierului.
_____________________________________________________
Despre artistă:
Alex Bodea activează la intersecția dintre arte vizuale, jurnalism și poezie. Pornind de la dorința de a observa și de a înregistra, se bazează pe un limbaj intuitiv și esențializat format din text și desen. Ea documentează aspecte ale mundanului urban. În Berlin, Alex Bodea este curatoarea galeriei The Fact Finder – http://www.thefactfinder.de/.